Hoe werkt het opladen van een elektrische scooter?

Als je een elektrische scooter of e-chopper aanschaft, zul je deze ook op moeten laden. Waar je een normale scooter namelijk vult met brandstof, vul je een e-chopper met stroom. Hoe je je chopper precies op moet laden en waar je verder nog op moet letten, leggen we je in het artikel hieronder uit. 

De e-chopper wordt steeds populairder. Niet zo gek, want een elektrische scooter rijd erg fijn, maakt geen lawaai en is goed voor het milieu. Er zitten dus behoorlijk wat voordelen aan het rijden van een e-chopper. Gemiddeld kun je zo’n 60 tot 70 kilometer rijden met een e-chopper, afhankelijk van welk exemplaar je aanschaft. 

Het opladen

Wanneer de accu van je e-chopper bijna leeg is, is het slim om deze op te laden. Je kunt aan het display zien wanneer je accu bijna leeg is. Het is afhankelijk van het soort e-scooter dat je hebt, of je de accu eruit kunt halen of niet. Vrijwel altijd kun je de scooter echter gewoon opladen, zonder dat je de accu eruit moet halen. Je sluit de scooter dan gewoon via een stekker aan op de netstroom, waarna deze begint met opladen.

Waar moet je op letten bij het opladen?

Goed, je e-chopper moet je dus opladen. Er zijn dan echter wel een paar dingen waar je op moet letten. Zo zorg je ervoor dat je accu op zijn langst meegaat en dat je er optimaal van kunt genieten. Wanneer je de accu van je elektrische scooter oplaadt, komt dat een beetje overeen met het opladen van je mobiele telefoon. Ook daar zijn een aantal handige regels voor. Hieronder sommen we deze punten even voor je op:

 • Laad je accu op als deze nog maar 20% over heeft, maar niet lager. De accu moet dan te hard werken en raakt snel oververhit.
 • Haal de accu van de oplader zodra deze vol is. Vaak zit er wel een begrenzing op de accu, waardoor deze niet kapot kan gaan van te lang opladen, maar het is ook niet echt goed. 
 • Bewaar de accu op een droge, geventileerde plek waar het niet te koud en niet te warm wordt.
Proefrit AANVRAGEN

Onze e-choppers zelf ervaren?
Vraag een proefrit aan!

Proefrit AANVRAGEN

Gerelateerde berichten

 • Hoe werkt het opladen van een elektrische scooter? Als je een elektrische scooter of e-chopper aanschaft, zul je deze ook op moeten laden. Waar je een normale scooter namelijk vult ...

  Maar 1.8 minuten leestijd
  Lees verder
 • Welke verzekering moet ik hebben voor mijn EZ Chopper? Met een e-chopper kun je gaan en staan waar je wilt. De chopper is te vergelijken met een scooter, maar omdat ...

  Maar 2 minuten leestijd
  Lees verder
 • Veelgestelde vragen over de e-chopper We ontvangen regelmatig vragen over e-choppers. In deze blog nemen we veelgestelde vragen over elektrisch rijden en e-choppers met je door. …

  Maar 2.2 minuten leestijd
  Lees verder