Elektrische scooter zakelijk rijden

Zakelijk een elektrische scooter rijden is zeer aantrekkelijk. Ben je ondernemer en heb je bijvoorbeeld een camping, bezorgdienst, hotel, B&B, touring- of evenementenbedrijf? Dan zijn er aantal voordelen als je kiest voor het aanschaffen van een elektrische scooter. !

Een elektrische scooter op de zaak: goed voor milieu en portemonnee

Naast dat elektrisch rijden goed is voor het milieu (geen uitlaatgassen) zijn er veel zakelijke voordelen aan elektrisch rijden.

* BTW is volledig aftrekbaar
* Geen kilometerregistratie nodig
* Geen bijtelling
* Diverse subsidiemogelijkheden voor elektrisch rijden
* Elektrische scooters vallen onder de MIA-, KIA- en VAMIL-regeling
* Aanschaf, onderhoud, verzekering en accessoires zijn fiscaal aftrekbaar

Producten

Btw is volledig aftrekbaar

Als je zakelijk een scooter koopt, kun je de 21% btw terugvorderen bij de belastingdienst. Hierdoor kost een scooter van €2399,- met btw-aftrek ineens nog maar €1895,21. Dat scheelt jou meer dan €500,- wat je weer kunt investeren in je bedrijf.

Geen kilometerregistratie nodig

Bij elektrische scooters vallen woon-en werkverkeer en zakelijk ritjes buiten de bijtellingsregeling. Gebruik je de scooter van de zaak ook voor privéritjes? Dan dien je de gereden kilometers op te geven bij de inkomstenbelasting. De belastingdienst gaat er echter van uit dat je niet buitensporig veel privé kilometers gaat rijden, daarom hoeft er geen kilometerregistratie te worden bijgehouden. Dit is wel verplicht bij een auto van de zaak.

Geen bijtelling

Rijd je een zakelijke auto en maak je jaarlijks meer dan 500 privékilometers? Dan betaal je daarvoor bijtelling. Dit is een bepaald percentage van de cataloguswaarde.  Rijd je zakelijk een elektrische scooter, dan krijg je hier subsidie voor. Je betaalt geen bijtelling voor een elektrische scooter van de zaak; je betaalt alleen voor het aantal gereden privékilometers een vergoeding, in plaats van een percentage van de cataloguswaarde. 

Diverse subsidiemogelijkheden voor elektrisch rijden

Het is mogelijk om de btw af te trekken van de aanschafkosten van een elektrische scooter. Naast de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) zijn er ook de Milieuinvesteringsaftrek (MIA) en de Variabele Afschrijving Milieu-Investerningen (VAMIL). Deze regelingen zijn speciaal in het leven geroepen om ondernemers te stimuleren om milieuvriendelijke investeringen te maken.
E-Chopper Cafevruiser Elektrische Chopper harley step scooter e-chopper e-scooter echopper citycoco citychopper
HLW1623-e1620144478123

De MIA-, KIA- en VAMIL-regeling

MIA staat voor Milieu-Investeringsaftrek; door gebruik te maken van deze regeling kun je voor elektrische scooters met een prijs van €2500,- of meer 13,5% van de helft van de aanschafprijs aftrekken van jouw winst. Hierdoor betaal je dus minder belasting over je winst. De KIA-regeling (Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek) is bedoeld voor ondernemers die investeringen voor bedrijfsmiddelen doen, waarbij de investeringswaarde tussen de €2.401,- en €56.642,- doen. Je komt dan in aanmerking voor 28% aftrek van het investeringsbedrag. De VAMIL is de mogelijkheid tot een vervroegde afschrijving in het eerste jaar. Je kunt dan 50% van de investering het eerste jaar voor 75% afschrijven. Je kunt aanspraak maken om de MIA- en VAMIL regeling binnen 3 maanden na aankoop van een elektrische scooter. Hiervoor hoef je alleen een formulier in te vullen, een accountantsverklaring is niet nodig. 

Aanschaf, onderhoud, verzekering en accessoires zijn fiscaal aftrekbaar

Doordat het door de overheid gestimuleerd wordt om milieuvriendelijke investeringen te doen, zijn aanschaf, onderhoud, verzekeringen en accessoires voor elektrische scooters fiscaal aftrekbaar. Een elektrische scooter op de zaak heeft dus vele voordelen!

Vraag hier een proefrit aan

Voordelen zakelijk rijden voor particulieren

  • Overal gratis parkeren
  • Je rijdt snel door het verkeer
  • Lage brandstof- en onderhoudskosten

Grote partij elektrische scooters kopen? Ontdek ons assortiment

Wij hebben een zeer groot assortiment elektrische scooters. Ook wanneer je grote partijen elektrische scooters wilt kopen, ben je bij EZ-Chopper aan het juiste adres. Wil je dus zakelijk elektrische scooters rijden, tegen de gunstige prijzen die je bij een groothandel zou krijgen? Bestel jouw scooters voor de zaak bij EZ-Chopper.

 

4/5 (2 Reviews)
Winkelwagen
Start chat
Heeft U een vraag?
Hallo,
Kan ik U ergens mee helpen?