E-Fatbike Kopen
bij EZ-Chopper DÉ specialist van NL

E-FATBIKES

welk model
kies jij?

Elektrische fatbike kopen

Vind jij de elektrische fatbike ook zo tof en wil je deze voor een voordelige prijs kopen? Bij EZ-Chopper vind je diverse fatbikes in verschillende kleuren en modellen. Wordt elk terrein meester met de e-fatbikes van EZ-Chopper!

Wat is een elektrische fatbike?

Een elektrische fatbike is een e-bike met extra dikke banden. Deze dikke banden met een breedte van 4” zorgen voor een uitstekende wegligging, waardoor je ruw terrein zoals zand, modder of sneeuw makkelijk kunt bedwingen. De elektromotor geeft een boost aan het vermogen van jouw fiets, waardoor je heel gemakkelijk overal overheen kunt fietsen. Met een e-fatbike kun jij elk avontuur aan en ben je niet meer te stoppen!

Waarom kiezen voor een fatbike die elektrisch is?

Soms is een traditionele fiets minder geschikt voor de fietstochten die je wilt maken. Bijvoorbeeld wanneer je over zanderige bospaden wilt rijden of modderige hellingen en heuvels. Een e-fatbike biedt dan uitkomst. Een elektrische fatbike is zwaarder vanwege de elektrische onderdelen en dikke banden daarom hebben de e-fatbikes een opstarthulp waardoor je versnelt bij het wegrijden vanuit stilstand. Hierdoor kun je heel gemakkelijk wegrijden op ruw terrein.

Doordat een e-fatbike elektrische ondersteuning biedt tijdens het fietsen merk je ook niks van de zwaardere elementen. Sterker nog: je rijdt hierdoor extra comfortabel, want de motor neemt het zwaardere werk over, wanneer je aan het trappen bent. Als elektrische fiets is de fatbike uniek in zijn klasse. Doordat de banden een lagere bandenspanning hebben, rijdt de e-fatbike ook veel comfortabeler doordat de fiets een betere vering heeft. Bovendien zorgen de extra brede 4” wielen ervoor dat er minder kans is op wielspin op zand- of modderpaden, waardoor je veel makkelijker hellingen en heuvels op kunt fietsen. Kort samengevat zijn de voordelen van een elektrische fatbike:

  • Meer stabiliteit en een betere wegligging
  • Extra rijcomfort door het bredere zadel en wielen
  • Opstarthulp voor rijden vanuit stilstand
  • Elektrische trapondersteuning tijdens het fietsen
  • Ideaal voor ruw terrein zoals zandpaden, modder en sneeuw
Elektrische scooter Breda

Wat is het verschil tussen een gewone e-bike en een e-fatbike?

Een ‘gewone’ e-bike heeft dunnere banden en ook het zadel is iets minder breed. Daarnaast is de actieradius van een e-fatbike beter op ruw terrein dan die van een standaard e-bike. Dit komt doordat de e-fatbike minder vermogen nodig heeft om het ruwe terrein de baas te zijn. Daarnaast is de bandenspanning van een e-fatbike ook anders dan die van een gewone e-bike. Doordat de banden iets zachter zijn, kun je hierdoor makkelijker over het ruwe terrein heen rijden en je hebt ook meer grip op de weg door grovere profiel op de bredere banden. De fatbike wordt elektrisch aangedreven, maar het is ook mogelijk om zonder elektrisch vermogen te fietsen. Je kunt in dat geval de elektrische aandrijver uitzetten. Een elektrische fatbike verschilt dus op een aantal punten van een ‘gewone’ elektrische fiets en presteert daardoor ook anders op verschillende terreinen.

Voordelige e-fatbike kopen

De beste elektrische fatbike koop je bij EZ-Chopper. Hier vind je een uitgebreid assortiment e-fatbikes. Voor iedereen is er wel een geschikt model. De e-fatbike is namelijk echt niet alleen voor mannen! Zo is er fatbike die elektrisch is voor dames, die een frame met lagere instap hebben. Hierdoor kun je makkelijker op- en afstappen en blijf je minder makkelijk achter de stang haken. ls voor heren en is makkelijk bestuurbaar. 

Elektrische fatbike kopen bij EZ-Chopper: hét fat e-bike verkooppunt in Nederland

De fat e-bike kopen doe je bij EZ-Chopper. Wij hebben een divers aanbod aan stoere fat e-bikes, zoals de Beach Cruiser , de AGM GT250 en de Goccia EZI Comfort met een motor van 250w. Iedere e-bike is een zogenoemde ‘fat wheel e-bike’ en is voorzien van extra dikke banden voor meer grip. De fatbike wordt compleet en rijklaar geleverd zodat je direct de weg op kan! Neem contact met ons op voor meer informatie.