E-Chopper M1 Elektrische Chopper harley step scooter e-chopper e-scooter echopper citycoco citychopper
20200715_154247
E-Chopper M1 Elektrische Chopper harley step scooter e-chopper e-scooter echopper citycoco citychopper
E-Chopper M4 Elektrische Chopper harley step scooter e-chopper e-scooter echopper citycoco citychopper
rsz_20200721_130041-scaled (1)

Welk rijbewijs heb ik nodig voor een elektrische chopper of e-scooter?

Wil je een elektrische chopper of scooter rijden, dan heb je daar wel een rijbewijs voor nodig. Hoe dat precies zit voor een elektrische chopper of scooter leggen we je uit in dit artikel.

Verschil gewone chopper en e-chopper

Het belangrijkste verschil tussen een e-chopper en een gewone chopper is uiteraard dat deze elektrisch is. Met een e-chopper heb je geen kosten aan brandstof, omdat jouw e-chopper gewoon via een stopcontact opgeladen kan worden. Hierdoor is een e-chopper veel zuiniger en goedkoper dan een gewone chopper. Een elektrische chopper is bovendien heel stil; je hoort ‘m vrijwel niet terwijl je rijdt.

Producten

Welk rijbewijs heb ik nodig voor een e-chopper?

Om een e-chopper te mogen besturen heb je een motorrijbewijs (A), autorijbewijs (B) of een bromfietsrijbewijs (AM) nodig. Daarnaast moet je minimaal 16 jaar zijn. Een e-chopper heeft een maximale snelheid van 25 km/h indien je kiest voor het snorfietsmodel. In dat geval krijgt de e-chopper een blauw plaatje. Voor deze e-chopper hoef je geen helm te dragen. De e-chopper is ook verkrijgbaar in bromfietsuitvoering, deze uitvoering heeft een maximale snelheid van 45 km/h. Deze e-chopper krijgt een geel plaatje waarbij de helmplicht geldt.

Waar mag ik rijden met een elektrische chopper in snorfietsuitvoering?

Kiest u voor een elektrische chopper met een blauw plaatje, dan mag je op het fietspad rijden, of het weggedeelte waar fietsen rijden. Rij je met een elektrische chopper, dan gelden voor jou dezelfde regels als voor het rijden op een fiets.
E-Chopper M1 Elektrische Chopper harley step scooter e-chopper e-scooter echopper citycoco citychopper

Bekijk hier al onze diensten!

Waar mag je met een elektrische scooter in bromfietsuitvoering rijden?

Met een e-scooter mag je op de rijbaan en op bromfietspaden rijden. Rijden op een gewoon fietspad is niet toegestaan. Handig weetje is dat je binnen de bebouwde kom 30 km/h mag rijden, buiten de bebouwde kom 40 km/h en op de rijbaan mag je 45 km/h. Het voordeel van e-scooters is dat ze vanwege hun milieuvriendelijke karakter (geen uitstoot) overal zijn toegestaan, ook in speciale milieuzones.

Bekijk ons aanbod online of in onze showroom

Ben je ook zo benieuwd naar alle verschillende modellen? Bekijk deze dan online of maak een afspraak in onze showroom.

0/5 (0 Reviews)
Winkelwagen
Start chat
Heeft U een vraag?
Hallo,
Kan ik U ergens mee helpen?