Elektrische snorscooter is e-scooter met snelheidsbegrenzer

Voorlopig nog geen helm verplicht en maximumsnelheid 25 kilometer

De elektrische snorscooter wordt meestal verkocht aan EZ-rijders die een hekel hebben aan een helm op het hoofd en het wat voorzichtiger aan doen in het verkeer. Zij vinden een snelheid van 25 kilometer per uur voldoende. Overigens geldt er in enkele grote steden zoals Amsterdam en Utrecht op sommige trajecten wel een helmplicht. De reden hiervan is, dat je als snorscooterrijder op de rijbaan moet rijden. Maar dit zijn vooralsnog uitzonderingen.

Een elektrische snorscooter ziet er hetzelfde uit als een e-scooter

Veel geïnteresseerde e-rijders denken, dat een elektrische snorscooter qua look-and-feel onderdoet voor een elektrische scooter. Dit is absoluut niet het geval, omdat zij er identiek aan de buitenkant uitzien. De verschillen tussen een e-snorscooter en een e-scooter zijn:
Een elektrisch snorscooter heeft een snelheidsbegrenzer

  • Er kan een snelheid van maximaal 25 kilometer per uur mee gereden worden
  • Een e-snorscooter heeft een blauw kenteken en een e-scooter een geel
  • Men mag zonder helm op een e-snorscooter rijden
    Veel e-rijders vinden dit een pluspunt

Twee voorbeelden van snorscooters zijn de AGM Goccia en de Horwin EK1 . Beide merken hebben een modern design en robuuste lijnen.

agm goccia gold edition

Nu al de populairste topmodellen van 2022 exclusief bij EZ Chopper

Dat een elektrische snorscooter in meerdere opzichten zelfs spraakmakend kunnen zijn qua look and feel laten de stoere Chopper modellen van EZ Chopper zien. Oordeel zelf en kijk eens naar de E-CHOPPER M1P of de mateloos populaire CAFECRUISER HL6.0 die in verschillende kleuren en uitvoeringen te koop zijn. Zoals je zelf kunt constateren is het frame van een e-snorscooter en een e-scooter identiek.

Ben je nieuwsgierig geworden hoe een elektrische snorscooter rijdt?

Plan dan online een afspraak in.